Doppresenter med namngravyr

En bebis som håller en vuxen människas hand.

Tips på unika doppresenter med namn

Svårt att hitta bra doppresent eller gåva till namngivning? Du är faktiskt inte ensam! Klart att du vill ge en unik doppresent som dessutom barnet kan minnas och ta med sig i livet. För att ge dig några idéer har vi därför här samlat lite tips på doppresenter där du kan gravera in namn eller text för att göra gåvan unik.

Kom ihåg! Oavsett doppresent kan vi gravera in barnets namn, dopdatum eller annat budskap för att minnas dopet.

 

Doppresent som fadder, gudmor eller gudfar

 • Att ge bort bestick är en klassisk doppresent, men varför inte med en liten twist? Kika in barnbestick med tema (nalle, bondgård, prins eller prinsessa) som vi kan gravera in text, namn eller motiv på – för en unik doppresent som verkligen sticker ut från mängden.

 • För att inte nämna ett graverat halsband som klassisk doppresent. Här finns flera olika former på namnsmycken att välja mellan för att på så vis skapa ett personligt halsband som både kan användas senare i livet, eller som en prydnad.

 • Det handlas inte så mycket med mynt längre, å andra sidan är sparbössa  fortfarande populär som doppresent. Genom att gravera in text blir det istället en personlig doppresent med namn.

 

Doppresent från nära familj och släkt

 • Gravera i fotoram – perfekt doppresent med foto! En väldigt simpel och elegant gåva, men som samtidigt blir väldigt unik doppresent, är en dopfotoram. Vi kan gravera in text, namn och datum – sen pryder du bara ramen med ett foto från dopet!

 • Vad ska man ge i doppresent som mormor och morfar eller farmor och farfar? Något utöver det vanliga är Doptavla Släktträd. Där kan du gravera in namnet på dopbarnet – men även föräldrar och mor- och farföräldrar får plats. En minnesvärd gåva dopbarnet kan ha med sig hela livet.

 • Gästbok där alla närvarande på dopet eller namngivningen kan skriva sina hälsningar för framtiden. Givetvis kan framsidan graveras med eget motiv och text.

  Kika också in: På samma tema kan ett ingraverat plakett av trä eller glas också passa.

 

Fler tips på doppresent med namn och gravyr

 • Att ge bort ett smyckeskrin för halsband, smycken och andra värdesaker är ofta en omtyckt gåva.

 • Inredning med design är en vanlig doppresent som både får symbolvärde och kan användas som prydnad. En ljuslykta, skål eller vas med namn gör inredningen unik och lite exklusiv.

 • En bordsflagga med gravyr och namn är en present som fungerar för många sammanhang, och såklart även som doppresent.