Endast ett sökresultat

Taktil skylt

Taktila skyltar är avsedda för synskadade personer och möjliggör för dessa att känna vad som står. Skyltarna har upphöjda element som möjliggör detta. Vi tillverkar och säljer taktila skyltar med upphöjda symboler, texter och punktskrift, som både seende och synskadade personer kan läsa. Vi tillverkar dessa skyltar i plast och finns i en mängd olika färger.

Skyltar med punktskrift och taktil text

Punktskrift kallas även brailleskrift och har fått sitt namn efter fransmannen Louise Braille som skapade språket redan under 1800-talet.

En taktil skylt ska sitta med god kontrast mellan skylten och bakgrunden/väggen, det är därför viktigt att placera en ljus skylt mot en mörk vägg och vice versa. Ytterligare regler om monteringsanvisningar hittar du inne på respektive produkt.

Hur går tillverkningen till?

Vi fräser spår eller hål i materialet där kulorna eller elementen monteras på plats. Kulorna kallas braillekulor kan antingen monteras med avsedd gravyrmaskin eller så kan man göra det som ett hantverk med en speciell braillepistol som trycker kulorna på plats.

Har ni egna eller speciella önskemål vad gäller symboler, storlek och färger på era punktskriftsskyltar som ni inte kan skapa här, så kontakta oss så hjälper vi er att ta fram det ni söker.

Gravyrbutiken är familjeföretaget i Östra Gerum som med bra priser, hantverksmässigt hög kvalité och personlig kundservice gör allt för att du få en bra köpupplevelse. Med snabb produktion ser vi till att din beställning levereras inom 3 dagar Välkommen med din order eller förfrågan!