Designförslag – Tips & Inspiration vid gravyr

En graverad skärbräda i trä med tomat och basilika på.

I detta inlägg tänkte vi belysa vad gravyr är och ett par saker att tänka på när du designar våra varor på hemsidan. Vi ger er nu exklusiva designförslag för utvalda produkter och tips och trix för att lyckas med ett intresseväckande motiv.

Mindre gravyr = Tydligare resultat?

Ni har säkert hört uttrycket “Less is more” förut, och detta är en god riktlinje att hålla fast vid – även när vi talar om gravyr. Varför? Låt mig förklara!

I 9 av 10 fall önskar kunden ett så stort och tydligt resultat som möjligt. Dock är gravyr ganska komplext, och en stor gravyr innebär automatiskt inte ett tydligt resultat. Lite märkligt va? Genom att expandera gravyrmotivet till sitt max, så finns det material som inte etsas tillräckligt mycket överallt och därmed blir ett blekt och nästintill ofärgat resultat. Trä är ett exempel på ett sådant material. Därför ger ett mindre motiv ett tydligare och finare resultat!

Skärbräda med en stor graverad text "Mr & Mrs".

Trä; Större gravyrmotiv = Ett ljusare resultat.

Skärbräda med gravyrmotiv "Mr & Mrs".

Trä; Mindre gravyrmotiv = Ett mörkare och tydligare resultat.

Designförslag på designfavoriter

Vi vet att det kan vara svårt att designa en produkt, men med vårt designverktyg är möjligheterna oändliga! Samtliga designförslag nedan är skapade i vårt verktyg, och går att sätta sin egen prägel på för en extra personlig touch.

Ett riktigt kanontips som gör alla designer fina och ännu mer exklusiva är att kombinera olika typsnitt och teckenstorlekar. Detta skapar dynamik i texten, och fångar ögat extra bra. Dessutom är det intresseväckande att placera gravyren i höger eller vänster nederkant, tips!

Ett knivställ i trä med gravyrmotiv i nederkant.

Knivställ Hugo XL från Dorre, här med gravyrtext i typsnitt “Pinyon Script” och “EB Garamond”.

På mindre produkter, så som snusdosor, fickpluntor eller korthållare, så är rekommendationen från oss att välja ett större motiv med ett rakare typsnitt för att göra det så tydligt som möjligt på den begränsade ytan. Även här kan man jobba med dynamiken, och framhäva namnet i kombination med något roligt citat eller liknande.

En graverad fickplunta med en växt och ljuslykta i bakgrunden.

Fickplunta Kevin med en enkel, intresseväckande design. Typsnittet är “Playfair Display SC”.

Glas är också ett material där vi använder oss av riktlinjen “Less is more”. Stora, grova linjer ger vanligtvis inte ett så vackert helhetsintryck på glas, och kan lätt upplevas som “fläckigt”. Glas är elegant och stilfullt – därför bör även gravyrmotivet vara det.

Ljuslykta Strindberg med ett bröllopsmotiv graverat på. "Sam & Ivy" tillsammans med två sammankopplade ringar över är gravyrmotivet.

Ljuslykta Strindberg med en design för bröllop. Använd gärna våra former och clip arts, vi har passande motiv för de flesta presentkategorier! På bilden används motiv “br08” tillsammans med typsnittet “Tangerine”.

Tidsbegränsat erbjudande! 15% rabatt t.om. den 4 augusti 2023.

Erbjudandet gäller fr.o.m. den 28 juli 2023 t.o.m. den 4 augusti 2023 kl. 23.59 och tillämpas endast på de tre produkter som presenterats ovan (knivställ, fickplunta och ljuslykta). Koden gäller en gång per kund och kan inte kombineras med andra erbjudanden och rabatter.