Bröllopspresenter – Vad ska man ge till brudparet?

En man och en kvinna ståendes i solnedgången med brudbukett.

Den stora dagen närmar sig för dina bekanta, äntligen ska de stadga sig på riktigt, och du har fått äran att vara med på denna fantastiska dag för att dela kärleken. Självklart ska du köpa något, men den stora frågan är alltid vad, vilket oftast slutar med att du får gå och panikhandla en pajform och en ljusrosa slickepott för att du har funderat för länge. Känner du dig träffad? Det gör jag i alla fall!

Ingen fara, jag kommer att hjälpa dig! Nog för att jag kan vara något partisk nu, men jag lovar dig att en personligt graverad present kommer att vara en uppskattad gåva.

Att tänka på inför val av gåva

Jag har en lista med olika kriterier som jag alltid funderar över när jag ska välja present, oavsett om det är bröllop eller födelsedag, och de kommer här:

  • Vad är min budget? Detta baseras oftast på hur relationen till mottagaren ser ut. Är du en nära vän eller endast en bekant? Personligen så hade jag troligtvis lagt mer pengar på en nära väns bröllop än på en bekants. Vi har ett brett utbud av gåvor i alla prisklasser!
  • Ska gåvan vara till båda två, eller ska jag ge dem varsin? Vissa lär tappa hakan när jag säger att man köper olika presenter till brudparet, men det händer faktiskt oftare än vad man kan tro. Och visst kan det vara svårt att hitta något som passar båda? Då kan detta vara bästa lösningen! Ska du köpa två separata presenter bör du gå tillbaka till punkt nummer ett och fundera över om budgeten gäller två presenter, eller en. Vanligast är att man köper två upplagor av en och samma produkt, exempelvis två kåsor med olika motiv som passar fint ihop. Här finns inga rätt eller fel, utan det är bara du som kan bestämma vad som känns rätt.
  • Vad tycker brudparet om? Mycket kan avslöjas genom att fundera över vilken stil de har hemma, samt vad ”temat” för bröllopet och bröllopsfesten kommer att vara. Kanske är de två friluftsmänniskor som älskar att vandra, eller så kommer deras bröllopstema vara lantligt och rustikt. Börja tänka efter, så kommer du garanterat att komma fram till något.
  • Välj gravyr! Kanske vet du något motto som brudparet lever efter? ”Wherever you go” eller kanske ”Tillsammans? Tillsammans!”? Välj detta som gravyr då! Andra exempel på fina gravyrer är till exempel ”I do” eller ”fru” och ”herr” följt av det efternamn som brudparet kommer att välja som sitt gemensamma.

Vad kan du köpa till brudparet?

Som jag nämnde i punkt tre, så rekommenderar jag att fundera över temat eller vad paret gillar i detta val. Här ska man även ha i åtanke att brudparets gåva ska vara användbar. Det är inte roligt om det står och samlar damm. Här kommer våra användbara toppsäljare när det kommer till bröllop!

Träkåsor med gravyren "Herr" och "Fru".

Träkåsa 1,2 dl

Köp ett par träkåsor med matchande gravyr och ge till brudparet. En perfekt individuell present, men som fortfarande används ihop.

Ljuslykta Strindberg från Dorre

En vacker och ståtlig ljuslykta med plats för många små ljus, eller ett större blockljus. Ett utmärkt val av gåva!

Ett graverat serveringsset bestående av en tråtkniv med texten "Hipp Hipp Hurra" och en tårtspade med texten "Grattis".

Serveringsset Sally från Dorre

Ge brudparet något som kan användas direkt på bröllopsfesten. Serveringsset Sally är redo för uppdrag.

Ett graverat champagneglas med botaniskt motiv.

Presentkit – “Mr & Mrs”

Två graverade champagneglas med personlig gravyr. Kan med fördel användas direkt vid brudskålen! Levereras i en vacker presentkartong.

En graverad bricka i akaciaträ med tre stycken tillhörande verktyg liggandes på ett betongbord.

Ostbricka Oline från Dorre

Ingen kan väl ha missat att produkter från Dorre är den perfekta gåvan. Ostbrickan kommer med tre små verktyg, och är en mycket unik present.

Knivställ Hugo med 2 kockknivar.

Knivställ Hugo XL från Dorre

Ett lutande knivställ av akaciaträ med inbyggda magneter som gör att knivarna lätt kan vila på brädan. Minimalt slitage på knivarna, samt en dekorativ detalj i hemmet.