Bröllop – För dig som ska gifta dig

Två silverringar vilandes på en skär blombukett.

Först och främst, ett stort Grattis till er! Så roligt att du hittat hit, och vi ser fram emot att få ta del av ert bröllop på ett eller annat sätt. Vi har med detta inlägg samlat lite tips och inspiration inför ert stundande bröllop, och vill lyfta nya tankar och idéer som kommer att göra denna fest till något alldeles extra!

Du står nu inför en utav de viktigaste dagarna i ditt liv. Dagen då två ska bli en. Dagen då du och din kärestas liv tillsammans börjar på riktigt!
Hur en bröllopsceremoni ser ut är väldigt individuellt. Vissa väljer att ha en traditionsenlig vigsel utefter den religion man tillhör, medan andra vill ha en vigsel bortom alla plikter och seder. Oavsett hur ni väljer att göra, så kommer dagen att bli på det sätt som ni önskar vilket kommer att göra den perfekt. Själva vigseln är givetvis den viktiga delen, för det är under denna som ni faktiskt bekräftar för varandra att det kommer att vara ni för all framtid. Dock ska man inte underskatta bröllopsfesten, eller middagen som kommer efter. Det är här ni får chansen att verkligen fira tillsammans med era nära och kära, vänner och bekanta. Till detta hör mycket planering, och vi förstår att det kan vara ett stressmoment i sig. Hur ska dukningen se ut? Vilken mat och dryck ska serveras? Vad behöver vi köpa för dekorationer? Listan kan göras lång, men för att inte skapa allt fler frågetecken, så hjälper vi dig steg för steg genom processen.

Bordsplacering, mat och dryck

När det kommer till mat och dryck har ni säkerligen en personlig preferens, vilket är helt okej och era val ska baseras på magkänsla. Dock är det viktigt att vara inkluderande, och tänka på gäster med exempelvis eventuella allergier, vegetarianer och veganer, de som inte äter en viss sorts kött på grund av religiösa skäl, och så vidare. Självklart kan inte hela menyn anpassas efter vad varje individuell gäst föredrar att äta, men det är också viktigt att ta hänsyn till sina gäster och vara anpassningsbar när det gäller olika substitut och ersättande ingredienser. En god idé kan vara att be varje individuell gäst att fylla i allergener i samband med inbjudan. Detta är också ett sätt för er att visa att ni bryr er om era gäster.
Efter att ni fått gehör på inbjudan kan ni börja planera menyn med en cateringfirma. Det finns många bra, som kommer att vara behjälpliga och förgylla era önskemål.

Bordsplacering
Nu kommer vi till bordsplacering och inredning för lokalen. Oftast det som kanske är roligast med att planera ett bröllop, i alla fall enligt mig. Den första punkten att fundera på här är om ni ska ha bordsplacering eller inte. Med en bordplacering kan du styra vart du önskar ha dina gäster under middagen. Kanske vill du att partners, familjer och vänner ska sitta ihop, eller så önskar du att det blandas något så att gästerna får förutsättningar till att lära känna varandra? Oavsett hur ni väljer att placera era gäster, så kan det vara bra med någon form av struktur. Så hur arbetar man fram en bra bordsplacering, och hur ska man systematiskt utföra detta så att gästerna har koll på vilken plats de blivit tilldelade? Det allra vanligaste är att placera små lappar med gästens namn, men det är givetvis ganska tråkigt då majoriteten gör på detta sätt. Gör något helt unikt, något som ingen annan gjort! Varför inte låta oss gravera gästens namn på ett personligt glas, exempelvis vatten-, vin- eller ölglas, som gästerna får ta med sig hem när festen är slut? På så sätt kombinerar du bordsplaceringen med en mindre gåva som tack för att de deltog under er stora dag.

Ett graverat öl- och vinglas tillsammans på en skärbräda i trä.
Tre graverade bordsskyltar för bröllopsplanering.

Om detta inte känns som ett bra alternativ för er bröllopsfest, så kan jag även rekommendera våra bordsskyltar. Här har du möjlighet att välja om du önskar silvrig eller guldigt utförande på själva skylthållaren, samt vilket material du önskar på skylten. Alternativen här är många, allt ifrån de lite billigare materialen såsom plast och aluminium till den exklusivaste varianten mässing. Fundera över vilket färgtema er fest ska gå i, så kan ni välja utförande utefter det.

Vi tillverkar även specialskyltar av alla olika slag, exempelvis runda namnbrickor graverade i plexiglas, som inte finns att hitta på hemsidan. Dessa är mycket populära som bordsplaceringsskyltar, och kan vid önskemål graveras spegelvänt på baksidan för att skapa en djupare 3D-effekt när de ligger på tallriken.

Som du förstår så har vi mycket att erbjuda, och vi kan garantera er att ni kommer att hitta den lösning som känns bäst för er hos oss. Dessutom finns vi alltid här för er vid frågor eller funderingar!

Inredning av festlokalen
När det kommer till inredning av festlokalen, så kan det vara trevligt att pryda borden med vattenkaraffer som gästerna får fylla sina glas med. Låt oss gravera in ert bröllopsmonogram på dessa, så blir de till vackra detaljer på platsen.

Mängdrabatt vid beställning till bröllop
Oavsett om ni fick upp intresset för graverade glas, bordsskyltar, specialskyltar eller karaffer, så är ni hjärtligt välkomna med er förfrågan! Vid beställning av större kvantiteter till ett bröllop erbjuder vi alltid mängdrabatt.

En graverad karaff med rödvin.

Morgongåva

Enligt gammal, svensk tradition brukar man ge sin nyblivna man eller hustru en sorts gåva på morgonen dagen efter bröllopet. Förr användes detta för att trygga sin relation till sin make eller maka, vilket inte är lika vanligt längre. Idag anses morgongåvan vara en fin gest, eller snarare som en bröllopspresent till varandra eftersom många väljer att ge denna på bröllopsdagens morgon.

Exempel på bra morgongåvor till sin fru kan vara smycken med bröllopsdatumet ingraverat, smyckeskrin, en dörrskylt med ert gemensamma efternamn eller ett av våra många fantastiska presentkit.

Exempel på morgongåva till mannen kan vara en graverad klocklåda, en fickplunta, ett vackert förkläde eller en exklusiv skärbräda mer ert gemensamma efternamn.

Gåvor till brudtärna & bestman

Vad skulle vi gjort utan våra kära stöttepelare under bröllopsdagen? Jag talar såklart om brudtärnor och bestman. Det är en fin gest att ge bort en gåva som tack för hjälpen. Antingen så gör man det innan själva bröllopet har ägt rum, då oftast i samband med att man frågar om hen skulle vilja axla rollen som brudtärna eller bestman. Än vanligare är att göra det efter att bröllopet har ägt rum, men här får man känna efter själv vad som känns bäst och mest naturligt. 

Vi har många fina och prisvärda presentkit, där man kan välja personlig gravyr för samtliga komponenter. Detta är ett utmärkt sätt att ställa den stora frågan, samtidigt som du tackar så mycket för hjälpen i förväg, utan att vända plånboken ut och in.

En svart låda fylld med träull och tre stycken graverade produkter. Ett vinglas, en korthållare och ett glasunderlägg.

Hoppas vi väckt några tankar och idéer till liv och att vi hörs för att planera namnskyltar till bordsplaceringen!

Ett stort LYCKA TILL på er stora dag!