Blindskriftsskyltar Plast

9.999 kr

Kontakta oss för att beställa denna produkt då skylten anpassas helt efter era önskemål.

Vi tillverkar och säljer taktila skyltar. Skyltar med taktila symboler, texter och punkskrift, som både seende och synskadade personer kan läsa. Här kan du skapa en blindskriftsskylt med standard symboler text och punkskrift, för tydlig uppmärkning av allmänna platser Önskar du andra symboler, storlekar, färger etc. på din skylt? Kontakta oss, så hjälper vi dig att ta fram det du söker.

Artikelnr: 31001

Placering och utformning
För att öka tydligheten är skarpa kontraster mellan bakgrund, skylt och text viktigt och därför placeras ljusa skyltar på mörk bakgrund och vice versa. Vid montering bredvid en dörr, ska skylten placeras 1525 mm från golv till centrum på skylt och 200 mm ifrån dörrens karm.

Lagar och regler
Skyltning bör vara lättbegriplig och lättläst, ha ljushetskontrast och vara placerad på lämplig höjd för att kunna läsas och höras såväl av personer i rullstol som av stående personer med nedsatt syn. Den bör placeras där man förväntar sig att den ska finnas och så att man kan komma tätt intill. Textstorleken bör vara anpassad efter läsavståndet och ytan bör inte ge upphov till reflexer. Skylten bör vara kompletterad med bokstäver i antingen upphöjd relief eller punktskrift eller båda samt i vissa fall med talad information och tydliga,  lättförståeliga och välkända symboler.

En taktil skylt har både upphöjd text och punktskrift och kan läsas både med ögon och händer. I lokaler och på platser för allmänheten bör skyltning “vara lättbegriplig och lättläst, ha ljushetskontrast och vara placerad på lämplig höjd för att kunna läsas och höras såväl av personer i rullstol som av stående personer med nedsatt syn”.

Mer om detta finns att läsa på www.boverket.se.

Varumärke

Gravyrbutiken

Customer Reviews

Be the first to write a review
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)